FilizY: Kendinizi tanıtır mısınız?
Marmara Üniversitesi Resim-iş öğretmenliği mezunuyum. Yaklaşık bir aydır burada çalışıyorum. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine buraya geldim. Çalışmaların güzelliğinin cazibesine kapılıp bir şekilde burada çalışmaya başladım.
FilizY: Başvururken kafanızda nasıl bir maket atölyesi canlanmıştı?
Açıkçası alanım gereği sürekli maketlerle karşılaşsam da nasıl yapıldıklarını bilmiyordum.
Buraya başvururken kafamda bambaşka bir yer vardı. Ben, malzemelerin yontulmasıyla maket yapıldığını düşünüyordum, heykel tekniğiyle yani. Bu iş için bu kadar çok teknolojini kullanıldığından haberdar değildim. İlk ki haftayı materyallerin ne olduğunu öğrenmek için sürekli soru sorarak geçirdim. (Gülüyor)
Günde yaklaşık 8-9 saat çalışıyoruz. Başladığımdan bu yana ikinci maketin boyasını bitirmek üzereyim. Mostar Köprüsü'nü 8 günde bitirdim. Büyük olan Balıkgöl maketi üzerinde çalışıyorum şimdi. O da bu hafta bitecek.
FilizY: Maket boyarken nasıl bir teknik uyguluyorsunuz?
Su bazlı boya kullanıyoruz. Bunlar güneşe dayanıklı malzemeler. Boyanın üzerine de vernik atıyoruz.
Bire bir görme şansımız olmadığı için genellikle fotoğraftan çalışıyoruz. Büyük çaplı çalışmalar olduğu için dokuya göre belli başlı birkaç genel boya hazırlıyoruz. O boyalar üzerinden çalışmaya başlıyoruz. Detay kısmına gelince de doku da ne varsa bire bir onu yapmaya çalışıyoruz. Çünkü her ne kadar bir sembol olsa da maketin gerçekçi olması gerekiyor.