Armağan Batı: “Daha hızlı sonuç almanın keyfi bir mimarı cezbedebilir”

05 Şubat 2010



Hangi meslektensiniz ve nereden mezunsunuz?
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunuyum.

Mezuniyetiniz üzerinden ne kadar süre geçti ve burada ne zamandan beri çalışıyorsunuz?

Bu yaz mezuniyetim üzerinden beş sene geçmiş olacak. Ancak mezun olur olmaz buraya gelmedim. Akın Nalça ile birlikte çalışmaya başlamadan önce bir mimarlık ofisinde kısa süreli, 1-1,5 senelik bir çalışma tecrübem olmuştu. Orada da okulun son senesinde çalışmaya başlamıştım; uzun zamandır buradayım yani…

Yolunuz Akın Bey ile nasıl kesişti?

Akın Nalça zaten dışarıdan takip ettiğim ve beğendiğim işler yapan birisiydi. Staj dönemimde Cengiz Bektaş'ta çalışıyordum. Aslında biraz da o aralıktan hatırlıyorum çünkü doğal olarak Kuzguncuk'a çok geliyordum. Sonrasında bir şekilde tesadüfen başvurdum ve başladım.

Bir mimar olarak doğrudan yapı tasarımı yapan bir büroda çalışmaktansa sistem tasarımı ve mekan çözümleri üreten bir firmaya geldiniz. Mesleki yöneliminiz Akın Nalça'nın "geçici mimarlık" olarak tanımladığı alana mı yoğunlaşmıştı?

Açıkçası gerçekten de hoşuma giden, beni çeken oydu. Seçim yaptığım zamandaki pozisyonumu düşündüğümde, kalıcı işler yapan ve çok iyi işler kotaran bir firma arıyordum. Veya geçici işler yapan ama daha yaratıcı, tasarımsal alanda daha etkin rol alabileceğim bir yerde çalışmak istiyordum. Burada da onu buldum; farklılık… Üstelik bir sürü şeyi aynı anda yapmak, hem tasarlamak hem uygulamak ve hatta şantiye sürecine katılmak beni cezbetti.

Bir mimar adayına Terminal gibi bir yerde çalışmak hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Şunu söyleyebilirim: Daha hızlı sonuç almanın keyfi için sistem ve mekan çözümleri alanında çalışılabilir. Yaptığımız işler ufak ölçekte olduğu için –örneğin sergi salonları, müzeler, showroom'lar- sonuçları da daha hızlı görebiliyoruz. Aynı zamanda grafik ve görsel tasarıma eğilimi ya da ilgisi olanlar da böyle bir ofisi tercih edebilirler.

Şu anda ne gibi işlerle ilgileniyorsunuz?

Bir mağazanın showroom projesi üzerine çalışıyorum. Bir de stand projesi tasarlıyorum.


Yurtiçinden Yurtdışına, Kuzguncuk'tan Beylerbeyi'ne Uzanan Bir Kariyer Öyküsü
Terminal'in ABC'si: Mekansal İletişim, Çözüm Ortaklığı ve Sistem Tasarımı
Diğer 'Modüler' ve Tasarımsal Hikayeler
Terminal'in Tasarımcı Ekibi
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :