“Yayıncılık kararından sonra Han Tümertekin ve işlerinin kitaplaşması düşüncesi hoş bir çakışma oldu”
05 Şubat 2010
Yayıncılık işine nasıl bulaştınız? "Akın Nalça Yayınları" ile amacınız, hedefiniz nedir?Yayıncılığı bir iş olarak görmediğimi söyleyerek başlayayım. Fikir ise bundan yedi yıl önce, Han Tümertekin'in bizim şu anda içinde bulunduğumuz binanın iki bina olarak düşünülmüş farklı bir önerisinin ön taslakları ve avan projesini hazırlaması sırasında ortaya çıktı. Bu projeye Han bir dost olarak destek vermişti. Yayıncılık kararından sonra Han Tümertekin ve işlerinin kitaplaşması düşüncesi ise hoş bir çakışma oldu. Öncesinde de tasarım alanında kalıcı bir şeyler yapmak, tasarım galerisi ya da süreli bir yayın hazırlamak düşünceleri vardı.
Burada en büyük pay, aslında Bülent Erkmen'e aittir. Çünkü Bülent Erkmen'in bütün kitap projesini Uğur Tanyeli ile birlikte her yıl büyük bir özveri ile oluşturması ve her safhadaki heyecanı, bu projeyi bizim de her yıl zevkle sürdürdüğümüz bir iş haline getirdi.
Peki yayınlayacağınız kitapların yazarlarını ya da konularını siz mi seçiyorsunuz? Yoksa Uğur Tanyeli ya da Bülent Erkmen'in önerileri ile mi kesinlik kazanıyor?
Aslında, her yıl doğru bir iş çıkarmak için ciddi bir arayışa giriyoruz. Tasarım alanında "buradan" bir görüş, bir örnek, basamak ya da yol açıcı bir başlangıç noktası olsun çabasındayız. Bu projeler içerisinden yayımlanabilir olanları için bir yıl az bile geliyor. Geçtiğimiz yıllar içinde Bülent Tanju'nun bize ulaştırdığı malzeme ve gösterdiği çabanın da bu bütüne büyük katkısı oldu.
Burası bir tasarım üssü olma gayesi ile yola çıktı. Ama aynı zamanda bir sergi mekanı, kendi kullandığınız elemanların showroom'u olmak dışında bir etkinlik ve performans mekanı haline geline ihtimali de var mı?
Açıkçası böyle bir şeyi çok arzu ediyorum. Bunun için yeterli alanımız da var! Ama mesele elbette sadece bir alan değil; Öncelikle bir işletme sorununu da halletmek gerekiyor. Öncelik verilmesi, başlı başına iyi pazarlanması gereken bir proje olmalı, biz buna kalkışalım… Biraz da galiba gün ile boğuşmaktan böyle bir şeyi bütün hatları ile tamamlayacak cesareti bulamıyoruz. Ama düşünmüyor değilim çünkü o zaman gerçekten de o düşündüğüm, farklı disiplinlerden insanların kendilerini tanıtabilecekleri bir mekan hayata geçecek; belli bir sinerji yaratılacak. Bazı ürünlerimize belli zaman aralıkları ile daha iyi konsantre olacağımız ve onları daha iyi tanıtabileceğimiz/anlatabileceğimiz bir mekan için düşünceler olgunlaşma aşamasında.
Ama dediğim gibi bu, doğru mecralar ve doğru işbirlikleri ile iyi yönetilmesi gereken bir proje. Göreceğiz bakalım…
Yurtiçinden Yurtdışına, Kuzguncuk'tan Beylerbeyi'ne Uzanan Bir Kariyer Öyküsü
Terminal'in ABC'si: Mekansal İletişim, Çözüm Ortaklığı ve Sistem Tasarımı
Diğer 'Modüler' ve Tasarımsal Hikayeler
Terminal'in Tasarımcı Ekibi
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Bu İçeriğe Yorum Yazın