İstanbul Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık mezunuyum. 2018 Kasım ayından beri BINAA’da çalışıyorum. İlk iş deneyimim burası.
Yapılan işler ve paylaşım kültürü beni etkilediği için portfolyomu gönderip başvuru yapmıştım. İkinci görüşme sonrası ofise başladım, 3 ay süren deneme sürecinden sonra ise işe başladım.
Daha öncesinde peyzaj mimarlığı ofis stajımı Arzu Nuhoğlu Peyzaj Tasarımda yapmıştım. Mimarlık stajımı 2 ay süre ile Melike Altınışık Architects’te tamamladım. Kuwait Headquarters yarışma projesinde yer aldım. Mimarlık şantiye stajımı Taşyapı Ok Meydanı Hastanesinde, peyzaj mimarlığı stajımı ise Torun Center’da yapmıştım.
BINAA; paylaşmayı, keşfetmeyi ve araştırmayı destekleyen bir ofis. Her zaman birbirimizden bir şeyler öğrenmeye ve kendimizi geliştirmeye açık kolektif bir platform. Daha çok sıra dışı ve yenilikçi projeler üretmeyi amaçlayan sanatla mimarlığın iç içe olduğu bir yer. Deneyimlerimizi birbirimize aktardığımız her gün kendimize yeni bir şeyler kattığımız bir akademi gibi.
Burada peyzaj mimarı ve mimar olarak çalışıyorum. Projelerin tasarım aşaması ve öncesinde peyzaj ve mimarlık pratiğini birbirine entegre ederek araştırma ve konsept geliştirme evrelerinde yer alıyorum. Diğer disiplinlerle olan koordinasyonu sağlamakta görev alıyorum. Bazen projelerde joker eleman olarak yer alıyorum.
Proje süreçleri ilk olarak müşterinin isteklerini anlayıp, ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına araştırma ve sunum olarak başlıyor. Proje türü ve ölçeğine bağlı olarak bazen tek başımıza üstlendiğimiz, bazen de ekip olarak beraber yürüttüğümüz projeler oluyor. Ekipteki herkes birbirinin projesine hakim olup, bir detay hakkında takıldığımızda birbirimizle tartışıp farklı perspektiflerden projeye bakmak bizim için çok anlamlı oluyor. Bu anlamda ekip ruhu ve dayanışması işin önemli bir parçası.
BINAA’da çalıştığım süre boyunca Çengelköy Residences, Ovacık Villa ve Maestro Global Office projelerinde yer aldım. Ovacık Villa peyzaj uygulaması devam ediyor. Maestro Global Ofis projesinin uygulaması tamamlandı.
BINAA’da çalışmak, gerçekten mimarlık yapmayı ve üretmeyi isteyerek bunu yaparken de pozitif enerji ile tasarım sürecine ve projeye dahil olabilmeyi gerektiriyor. Herkes aldığı sorumluluğu tam anlamıyla yerine getirebilmek için çabalıyor. Projenin yoğunluğuna göre kimi zaman ekip içinde yardımlaşmalar olabiliyor. Bir şeyi yaparken ona tamamen odaklanıp, projeyi sahiplenerek öğrenmeye ve geliştirmeye çabalıyoruz. Projeyi teslim etmeden önce içimize sinene kadar projeyle uğraşıyoruz.
Bu projeler arasında S2OSB projesi birçok anlamda değerli. Hem tasarım ve uygulama süreci hem de proje yönetimi konusunda çok iyi bir örnek teşkil ediyor. Kullanıcıların isteklerini farklı deneyimlerle birleştiren, çalışma performanslarını arttırmayı amaçlayan, cephedeki hareketliliğin programa göre değişkenlik gösterdiği ve farklı etkileşimlerin olduğu hayata geçmiş ve uluslararası birçok ödül almış bir proje.
S2OSB, iç mekan, Foto: Thomas Mayer