Selda Süzgün

25 Temmuz 2019

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi 2008 mezunuyum. Eylül 2015’te yani ofis kurulduğunda ilk çalışmaya başlayanlardan biriyim. Hatta şu anda ofisin en eski çalışanıyım.  

O dönemde yurt dışından yeni dönmüştüm ve birlikte yarışma projelerine de katılabileceğim bir ofiste çalışmak istiyordum. Büyükada Çarşı Camii Mimari Fikir Projesi Yarışması’na katılan projeleri incelerken PDG Mimarlar’ın projesini gördüm ve tasarım yaklaşımı olarak kendime yakın buldum. O sırada ilanları olmamasına rağmen portfolyomu göndererek başvuru yaptım ve ön görüşmeye çağırıldım. İkinci görüşmemizin de olumlu geçmesiyle PDG Mimarlar’daki çalışma hayatım başlamış oldu.

İlk stajımı bizim evimizi de çizen mimarın Kadıköy’de bulunan ofisinde yapmıştım. Öğrenciyken de hem Balıkesir, hem İstanbul’da çeşitli ofislerde çalıştım.  Mezun olduktan sonra ilk olarak ACN Tasarım’ da 2,5 yıl ağırlıklı olarak iç mekân tasarımı üzerine çalıştım. Sonrasında Doğa Yatırım’da konsept proje geliştirme, eğitim yapıları tasarımı, uygulama ve şantiye aşamalarında görev aldım. Takip eden süreçte ise 1 yıl kadar Bakü’de hem tasarım-uygulamayı, hem de şantiyeyi eş zamanlı yürüttüğüm bir pozisyonda çalıştım.

PDG ile tanışan herkesin ilk dikkatini çeken şey, gerçekten çalışanların güzel ruhlu ve uyumlu kişiler olması.  Murat Bey nasıl yapıyor bilemiyorum ama, her defasında ‘iyi mimar’ olmanın dışında ‘iyi insan’ seçmeyi başarıyor. Çalışma saatleri ve birlikte geçirdiğimiz vakit düşünüldüğünde, çalışma arkadaşları ve ortamı tasarım niteliğini de etkiliyor. Bu açıdan şanslı olduğumu düşünüyorum. Zira ofiste belirli bir sirkülasyon olsa da, ayrılanların birçoğu ile arkadaşlığım devam ediyor. Bunun dışında PDG’nin en takdir ettiğim yanı, gerçekten iyi bina yapma odaklı kurulmuş olması.

Ofiste proje koordinatörlüğü görevindeyim ve aynı zamanda joker eleman gibi çalışıyorum. Yani hangi projede neye ihtiyaç varsa ona destek veriyorum; birinde tasarım yaparken diğerinde görselleştirme yapabiliyor ya da aylarca uygulama projesi çizebiliyorum. Özetle proje bazlı görev dağılımı yapıyoruz. Çoğunlukla kim projenin hangi aşamasında yer almak istiyorsa belirtiyor ve iş programını oluşturuyoruz.

Çalışma şartları her mimarlık ofisinde olduğu gibi değişkenlik gösteriyor; rutin hatta rahat diyebileceğimiz çalışma şeklimiz, teslim zamanlarında sabahladığımız bir çalışma temposuna dönüşebiliyor. Ev hissi veren ofis ortamımız ve herkesin aynı özveriyi göstermesi ile zorlukların üstesinden geliyoruz.

Bu 4 yılda Yalova Termal Kent Projesi, Beylikdüzü Emniyet Müdürlüğü, Yıldırım Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Antalya Yöresel Ürünler Pazarı ve yarışma projelerine dâhil oldum. Antalya Yöresel Ürünler Pazarı projesinde; tasarım, sunum ve görselleştirme gibi tüm sürecin içerisindeydim, bu yüzden çok keyifli bir süreçti. Ayrıca proje uygulandığında, hem işlev hem de form olarak farklılık yaratacağını düşünüyorum.


Kurucu Ortaklardan Murat Şahin ile
Tasarım Ekibi ile...
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :