Sema Öztürk

29 Haziran 2011

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden 2008 yılında mezun oldum. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi, Kentsel Mekan Organizasyonu ve Tasarımı Bölümü'nde yüksek lisans yapıyorum. Üçüncü döneme geçtim, şu anda tez aşamasındayım.

Nisan ayından bu yana Uysalkan Mimarlık'ta çalışıyorum. Ofise, Mimarlar Odası'ndaki ilandan ulaştım. Daha önce çalıştığım ofislerle kıyasladığımda Uysalkan Mimarlık'ta patronla çalışan arasındaki ilişkinin daha kuvvetli olduğunu söyleyebilirim. Birebir çalışma fırsatınız daha çok oluyor ve dolayısıyla daha çok şey öğreniyorsunuz. Onun dışında çalışanlar arasındaki diyalogun da daha iyi olduğunu düşünüyorum. Herkes gerçekten birbirine yardımcı olmaya çalışıyor ve ne biliyorsa diğerine öğretiyor. İş paylaşımı sorun edilmiyor. Herkes bir an evvel her şeyi bitirme ve birbirine gösterme gayesinde. Kimin hangi projede çalışacağını ve nasıl bir işbölümü olacağını Rahmi Bey ayarlıyor. Zaten bu çok da sabit bir dağılım olmuyor. Bazen projeye ben başlıyorum, sonra Hanifi devam edebiliyor, Esra'dan destek alıyoruz vs.

Burada çalışmaya başladığımdan bu yana Atrau'daki konut projesi üzerine çalıştım. Troya Müzesi yarışma projesiyle ilgilendim. Ekvator Ginesi'ndeki bir iç mekan projesi için board hazırladık. Şimdi de TOKİ uygulama projesini çiziyorum. Aslında şunu fark ettim; uygulama çizmekten biraz sıkılıyorum, projenin ilk aşamalarında çalışmak daha çok hoşuma gidiyor.

Çalışma saatlerimiz yarışma döneminde bayağı yoğunlaşıyor, bundan pek memnun değilim açıkçası (gülüyor). Zaten yoğun çalışma temposu mimarlık ofislerinin ortak sorunu… Daha önce çalıştığım ofislerinin de çalışma saatlerinden pek memnun değildim.

 


Akademik Hayattan Kurumsallaşmaya...
Yarışma ve Ödüllerle Açılan Yol...
Güncel Projeler ve Tasarım Felsefesi Üzerine...
Uysalkan Mimarlık Ekibi
Stajyerler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :