Örnek vermek gerekirse, bu yönetimsel kararlar neler olabilir?
Kent merkezlerinde var olan trafik sıkışıklığı, gün içinde belli zamanlarda araçların alternatif yollara yönlendirilmesi ile rahatlatılabilir. Kent merkezlerinde tıkanan trafik hem yaya hem de araç trafiğini kilitlemekte, yaya hareketlerine öncelik verildiğinde kent merkezinde ekonomik verimlilik canlandırılabilir.
İkinci yöntem toplutaşım hizmeti veren kurumlar arasındaki ve bu kurumlar ile kullanıcılar arasındaki iletişimi arttırmak olabilir. Bunlar arttırıldığı takdirde kent içerisinde dolaşım yapan toplu taşım yolcularının doğru yerlere, zaman kaybetmeden, güvenli bir biçimde erişimi sağlanabilir.
Artık bisiklet kullanmak ya da yaya olarak bir yere erişmek, alternatif olarak değil ulaşımın bir parçası olarak görülmeli. Hedef çok farklı birimlerin bir araya gelerek toplumsal maliyeti en düşük olan ulaşım sistemini seçmesi olmalı. Fakat en ucuz işletme modeli her zaman en basit çözüm demek değildir. Yerel ve merkezi yönetimleri toplumsal maliyeti göz önüne alan uzun dönemli toplutaşım yatırımları planlamaya ve yapılandırmaya yöneltmek önemlidir.
Ayrıca şirketler, eğitim kurumları; geliş ve gidiş saatlerini trafiğin yoğun saatlerine göre ayarlarken, bununla birlikte servis araçlarını karayoluna bağlı kalmadan, köprü geçişleri üzerinden değil de deniz yolu üzerinden aktarma yaparak, trafik problemine duyarlılık gösterebilirler.