Ebru Ulu

09 Şubat 2017

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden 2006 yılında mezun oldum. Yüksek lisansımı 2009'da aynı üniversitenin Mimari Tasarımda Bilişim bölümünde tamamladım.

Salih ve Fikret ile on yıllık ortak bir geçmişimiz var. Uras X Dilekçi'ye stajyer olarak girip, bir yıl orada çalıştım. Daha çok Salih'in olduğu projelerde yer alıyordum. Yüksek lisans, doktora derken, ofis hayatına 4-5 yıl ara verdim. PIN'in kurulduğunu öğrenince de ekibe dahil oldum. Arada espriler dönse de bir toplantı esnasında ya da projenin çalışma evresinde ciddiyeti dengeleyebilmek önemli. Salif ve Fikret'le her gün görüşemesek bile, aramızdaki diyalog sayesinde, bir tartışma sonrasında da işi nasıl devam ettireceğimizi biliyoruz. Bu yakınlık hakikaten güzel.

Ebru Ulu

PIN hem ortam olarak, hem de ekip anlamında heyecan verici bir ofis. Heykel sanatçısı Emre'nin aramızda olması, burayı çeşitli hobilerimiz için kullanabilmemiz, çalışma şeklini biliyor olmanın verdiği güven... Hiç tanımadığınız bir insanla proje yapmak gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Karşı tarafı tanımakla geçen bir zaman söz konusu. Burada hiç konuşmasak da sürecin nasıl işleyeceğini karşılıklı olarak biliyoruz. Onun dışında farklı işbirliklerini çok seviyoruz. Biz buraya her gün gelen altı kişilik çekirdek bir ekibiz ama PIN sadece bundan ibaret değil. Başka ofislerden ya da serbest çalışan arkadaşlardan buraya gelenler oluyor. Bunun ofisi hep canlı tutan bir tarafı var.

Haftanın beş günü ofisteyiz, hafta sonları çalışmıyoruz. Ama burada mesaiye kalmak da hiçbir şekilde külfet gibi gelmiyor. Şu saatte gelip, şu saatte çıkacaksın gibi bir durum zaten söz konusu değil. Teslim ne zamansa, herkes zaten sorumluluğunu biliyor, işini ciddiye alıyor. Bu bilinç insanı mutlu ediyor. O zaman çalışmaktan zevk alıyorsunuz.  

Benim yüksek lisans tez çalışmam İslami geometrik örüntüler (pattern) üzerineydi. Genel anlamda geometri ve formlar üzerine çalışmayı seviyorum. Belli bir projeye başlandığı zaman onun şemasını, algoritmasını çıkararak ilerlemek daha yol gösterici oluyor. PIN'e de özellikle örüntü çıkarma konusunda destek sağladığımı düşünüyorum. Tabi projenin diğer aşamalarında da bulunabiliyorum. Yaptığımız işin en çok üç boyutlu görselleştirme kısmını seviyorum. Bitmiş projenin bir ekranda iki boyutlu çizimini, diğer ekranda üçüncü boyuta çıkmış halini görmek... Projenin üç boyutlu çıktısını alıp elinizle dokunarak, çizgiden boyuta, boyuttan forma dönüşmesini deneyimlemek sizi çok heyecanlandırıyor.

PIN

PIN

 


PIN'in Uluslararası Ortakları ile...
PIN Laboratuvarının Dinamik Üyeleri ile...
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :