Zühtü Usta
04 Ekim 2012
İTÜ Mimarlık Fakültesi mezunuyum. Yüksek lisansımı da orada yaptım. Manço Mimarlık'a yüksek lisansın son senesinde başladım. Beş yıldır da buradayım. Öncesinde 1-2 ofiste daha çalıştım. Ama aradığım çoğu şeyi burada buldum. Gerek çalışma ortamı, gerekse ofisin amatör ruhu beni çok etkiledi. Herkesin bir şekilde sürece dahil olabildiği bir yer burası, demokratik bir çalışma ortamı var. Bir karar vermeden önce, stajyer arkadaşlarımız dahil hepimiz toplanıyor ve fikirlerimizi paylaşıyoruz. Tabi bunun doğruluğu yine grup içinde tartışılır ama herkes söz söyleme hakkına sahip. Her zaman daha iyi bir fikir vardır ve sonuçta fikrin kimden çıkacağı belli olmaz. Bence böyle bir olanak tanınması güzel bir şey.
Onun dışında çalışanının gelişimini destekleyen ve bu doğrultuda onu teşvik eden bir ofis. Mesela Ali Bey iki sene önce LEED Green Associate oldu. Ben de bu sene aynı hedefi gerçekleştirdim. Şimdi bu durum Zeynep arkadaşımız için de geçerli. Her bir bireyin kendisini geliştirmesi ile ofisin çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.
Çalışma saatlerimiz oldukça esnek. Sabah çok erken saatlerde gelip, akşam geç saatlere kadar kalma durumumuz yok. Öğle yemeği saatlerimizde de çok esneğiz. İşimiz yoksa hafta sonu gelmiyoruz ama tabi ki teslim zamanlarında geceli gündüzlü çalıştığımız oluyor. Mesela bir Perşembe sabahı ofise gelip, Cuma akşamı eve gittiğimi biliyorum. Ama bu rahatsız edici bir durum değil çünkü çalışma saatleri konusunda esneğiz. Hiç kimse sen şu kadar saatini ofiste geçirdin veya geçirmedin demiyor. Ne kadar çalıştığınızdan çok, ne kadar verimli çalıştığınız önemli.
Mimarlık bürolarında kariyer planlaması yapmak genellikle çok güç ya da imkan dışıdır. Ama burada ortak müellif olarak projede ismimiz geçebiliyor. Onun için de beş senedir buradayım. Bana bu olanağın tanınıyor olması motivasyonumu artırıyor ve burayı kendi ofisim, projeleri kendi projem gibi görüyorum. Bu durum diğer arkadaşlar için de geçerli. Bahsettiğim demokratik çalışma ortamını yaratan da bu. Herkes projede hak ettiği şekilde yer alabiliyor. Ne kadar çok çalışırsanız, projeyi ne kadar sahiplenirseniz o kadar söz sahibi oluyorsunuz. Yani paylaşıma açık, arkadaşça bir çalışma ortamımız var. Burada staj yapıp daha sonra çalışmaya devam eden birçok arkadaşımız oldu.
Kurumsallaşmanın Altın Kuralı: Bilgi Yönetimi
Proje Külliyatı Üzerinden Geleceğe Bakış
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Bu İçeriğe Yorum Yazın